![pugaca-3.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/15/pugaca-3.jpg)
Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için :
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş yahut 2 kaşık kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- Aldığı kadar un ( ben bi kilo bile kullanmadım ayarlamasını hamurunuza nazaran yapın ) yaklaşık 4-5 bardak su un gerekiyor 200ml
- 1 porsiyon beyaz peynir
- 7-8 da maydanoz
- Yarım çay bardağı çikolata
- Yarım çay bardağı tahin
Poğaça Tanımı Yapılışı
- 2 su bardağı süt’ü alıp üzerine mayayı ekliyoruz.
- 5 dk ellle karıştırıp mayalanmasını bekliyoruz.
- Üzerine şekeri tuz’u ve yağ’ı, yumurtayı ek ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Un’u eleyerek yavaş yavaş ekliyor birebir anda karıştırıyoruz elle yapıyorum bu süreci tabiki makine ile de yapılabilir.
- Hamur hazır olunca 20-30 dk bekletiyoruz.
- Poğaçalarımızı ay biçiminde içine hazırladığımız : çikolata, tahin, peynir ile doldurup evvelce ısıtılmış 180*’de fırında pişirmeye bırakıyoruz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.