
Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 5 şu bardağı un (Aldığı kadar un )
- Tuzsuz peynir benimki bir kutunun yarısı kadardı
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- 1 tutam maydanoz (Peynirin içine 1 çay kaşığı pul biber koydum)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Susam ve çörek otu
Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığında bulunun margarini geniş bir kaba koyalım üzerine ılık olacak biçimde yoğurdu sütü ekleyelim.
- Mayayı üzerine ekleyelim tuz ve şekerini ekleyip yavaşça karıştıralım sonra ununu yavaş yavaş ek edelim ve yoğuralım. Ağzını kapakla kapayalım.
- Havlu ile de sardım ben. 1 saat mayalanmaya bırakalım. 1 saat sonra puf puf bir hamur elde etmiş olacağız.
- Elimizde küçük toplar yapalım sonra onu yeterlice açalım içine harcı koyalım uzunlamasına yapalım kenarlarından içe yanlışsız kıvıralım.
- Üzerinin yumurta ve susamını sürelim fırına verelim. Afıyet olsun.