
Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş margarin
- 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya (11 gr)
- Un
Poğaça Tanımı Yapılışı
- Derin bir yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, eritilmiş margarin, şeker ,tuz ve yumurta akı ekleyerek güzelce karıştırın.
- Sıvı karışıma toz maya ekleyip çırpma teliyle maya eritilene kadar karıştırın.
- Sıvı karışıma unu azar azar ekleyip güzelce yedirerek yoğurun.
- Yumuşak bir hamur olmalı.
- Yoğrulan hamuru streç sinema ile kapatıp mayalanmaya alın.
- Hamur iki katına çıkınca havasını alıp istediğiniz biçimi verin.
- Tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Birinci sıcağı çıkan poğaça servis edilir.