Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta (Sarıları üzerine)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 ılık soda
- 1 paket maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Susam-çörekotu
- Aldığı kadar un
- Peynir
Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri elimizle güzelce karıştırıyoruz.
- En son unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Yaklaşık 40 dakika mayalandıktan sonra form verip içine peyniri koyuyoruz ve 15 dakika kadar üzerini kapatıp tepsi mayalanmasına bırakıyoruz.
- Yumurta sarısı ve susamı sürdükten sonra evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırına poğaçamızı koyup altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şeker olsun????.