Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yumurtanın beyazı
- Alabildiği kadar un
- 1 paket lor peynir
- Maydanoz
Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak ılık suda yaş mayayı eritiyoruz. Şeker ve tuz da ekliyoruz şeker eriyene kadar karıştırın.
- Sonrasında süt ve sıvı yağını, yumurta beyazı ekliyoruz. Un da ekleyerek hamur elde ediyoruz.
- Hamur 20 dakika dinlendikten sonra modüllere ayırın. Ben küçük olmasını istediğim için ceviz büyüklüğünden biraz büyük modüller aldım.
- İç harcını da ekleyip istediğiniz üzere biçim verin.
- Ayırdığınız yumurtanın sarısını üzerine sürün ve çörek otu ile süsleyin.
- 250 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????