Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta akı
- 1 çay kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- Peynir
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyallerimizi hamur kabına alıyoruz.
- Unumuzu denetimli ek edip katı olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler alıp içine peynirimizi koyuyoruz.
- Tüm hamur bitene kadar bu süreci gerçekleştiriyoruz.
- En son üzerine yumurta sarısı sürüp susamı serpiyoruz ve fırınlıyoruz.
- Üzeri kızarınca fırından alıyoruz. Yumuşacık puf puf poğaçamız servise hazır afiyetler olsun????