Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Poğaça

Poğaça
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pogaca.jpg

Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Gereci İçin
  • Lor peyniri
  • Domates
  • Biber

Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Maya süt ile eritilir ve bütün materyaller ek edilip kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Üzeri örtülerek ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır.
  3. Bardağın altıyla bastırılır. İç materyal koyulur. Yarım saat daha tepside mayalanmaya bırakılır.
  4. Yumurta sarısı sürülüp dilek edilirse çörek otu serpilir. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik pişirilir.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt