Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Lor peyniri
- Domates
- Biber
Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya süt ile eritilir ve bütün materyaller ek edilip kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri örtülerek ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır.
- Bardağın altıyla bastırılır. İç materyal koyulur. Yarım saat daha tepside mayalanmaya bırakılır.
- Yumurta sarısı sürülüp dilek edilirse çörek otu serpilir. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik pişirilir.