
Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu yahut susam tercih sizindir ️
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için bütün materyalleri ekleyelim (Unu denetimli ekleyelim) kulak göğsü kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar güzelce yoğuralım 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra bezeler halinde kopardığımızı hamurları elimizle açarak iç harcımızı ekleyerek kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim çörek otu yahut susamla süsleyerek 180 derece evvelden ısıttığımız fırına atalım.