
Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle süt ve suyu bir kaba koyuyoruz .
- Şekeri içine katıp 10 dak bekletip 2 yumurta akı ,unu,sonra tuzu ekleyip yoğuruyoruz .
- Hamur toplandıktan sonra sıvı yağı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Merak etmeyin uzun sürebilir fakat çok hoş bir hamur olcak .
- Sonra 1 saat mayalandıktan sonra istediğiniz formu verip yarım saatte tepside bekletin.
- 200 derece fırına sürün yaklaşık 15-20 dakikada pişirme mühleti fırınına nazaran değişebilir sonuç süper şimdiden deneyenlere afiyet olsun
.