Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml su bardağı süt (Ilık)
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Peynir
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar (İsteğe bağlı)
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar ???? Öncelikle geniş kabımıza yumurtanın akı, şeker, sıvı yağ ve maya bir güzel karıştırın sonra mikrodalgada, ılıttığımız sütü katıp bir güzel çırpalım tel çırpıcıyla.
- Sonra unu kontrollü bir şekilde koyalım, bu arada tuzu ekleyin ve güzelce kulak memesinden biraz daha yumuşak olsun hamurunuz.
- Kabınızı kapağını kapatıp güzelce 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir güzel havasını alıp avuç içi beze halinde ayırıp içine ne kaymak isterseniz o harcı koyup fırın tepsisine koyup 5 dakika dinlendirin
- Sonra yumurta sarısına bir damla sıvı yağ koyun ve karıştırıp poğaçalarınızın üstüne sürün. Üzerine size kalmıştır. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: Margarin kullanmıyorum, bir çok kez denedim margarinli çok sert tuaf tat oldu.
Not: Piştikten sonra üzerine temiz bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun ).
Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı