Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Poğaça

Poğaça
0
18

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
pogaca.jpg

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

• 200 ml su bardağı süt (Ilık)
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • Peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar (İsteğe bağlı)

Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar ???? Öncelikle geniş kabımıza yumurtanın akı, şeker, sıvı yağ ve maya bir güzel karıştırın sonra mikrodalgada, ılıttığımız sütü katıp bir güzel çırpalım tel çırpıcıyla.
  2. Sonra unu kontrollü bir şekilde koyalım, bu arada tuzu ekleyin ve güzelce kulak memesinden biraz daha yumuşak olsun hamurunuz.
  3. Kabınızı kapağını kapatıp güzelce 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir güzel havasını alıp avuç içi beze halinde ayırıp içine ne kaymak isterseniz o harcı koyup fırın tepsisine koyup 5 dakika dinlendirin
  4. Sonra yumurta sarısına bir damla sıvı yağ koyun ve karıştırıp poğaçalarınızın üstüne sürün. Üzerine size kalmıştır. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: Bu poğaça da ben 20 dakika dinlendirdim isteyen 35 dakika dinlendirebilir.

Not: Margarin kullanmıyorum, bir çok kez denedim margarinli çok sert tuaf tat oldu.

Not: Piştikten sonra üzerine temiz bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun :)).

Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt