Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 yumurta akı sarısı üzeri için
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kuru maya
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak süt, yumurta akı,sıvı yağ ,şeker, tuz ve mayamızı bir kapta karıştırıyoruz.
- Karışımı 15 dk bekletiyoruz birbirleriyle mayalanmasını sağlıyoruz.
- Unu azar azar katarak yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra elimizle hamurumuzun havasını alarak küçük bezeler halinde elinizde yuvarlanıp ayırın ve üzerine hamurun kuruması için örtü örtün.
- Ben 19 beze elde ettim elimle hafif hafif açtım içine beyaz peyniri koyup yuvarlayın ve tepsiye dizin.
- Üzerine çatalla iz yapıp yumurta sarısı ve zeytinyağı karıştırıp sürün.
- Fırında 190 derece yarım saatte alt üst pişirin afiyet olsun.