teknolojiuzmani
FD Üye
Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (Sarının 1 tanesi üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük paket kuru maya
- Gerektiği kadar un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyaller yoğurulup, mayayı kabul etmesi için sıcak bir ortamda ağzı kapalı bekletilir.
- Hamur mayalandığında küçük kesimler halinde biçim verilir.
- Yumurta sarısı sürülerek evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İsteğe nazaran içine peynir zeytin susamla karıştırılmış tahin yahut sizin istediğiniz gereçlerle hazırlanır. Ben susamlı tahin ve zeytinli yaptım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.