Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poğaça

Poğaça
0
24

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
pogaca.jpg

Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine sürüyoruz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yahut 6 su bardağı un
İçi harcı:
  • Peynir, kaşar,patates üzere istediğiniz harcı koyup istediğiniz formda yapabilirsiniz (ben sade yapmayı tercih ettim)
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam,çörek otu

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sütü ılıtalım.
  2. Sonra maya toz şeker ve sütü tıpkı kapta karıştırarak mayayı eritelim.
  3. Sıvı yağ yumurta ve tuzu ekleyelim.
  4. Akabinde unumuzu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  5. Hamurumuzu oda sıcaklığında 30 dk üstü kapalı halde mayalandıralım.
  6. Mayalanan hamurun havasını almak için bir cins daha yoğuralım.
  7. Mandalina büyüklüğünde modüllere ayırıp tepsiye dizelim.
  8. Yumurta ve üzerine koymak istediğiniz malzemeyi grup fırına atalım.
  9. 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.Afiyet olsun ????.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt