
Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket yaş maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine sürüyoruz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yahut 6 su bardağı un
- Peynir, kaşar,patates üzere istediğiniz harcı koyup istediğiniz formda yapabilirsiniz (ben sade yapmayı tercih ettim)
- Yumurta sarısı
- Susam,çörek otu
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü ılıtalım.
- Sonra maya toz şeker ve sütü tıpkı kapta karıştırarak mayayı eritelim.
- Sıvı yağ yumurta ve tuzu ekleyelim.
- Akabinde unumuzu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- Hamurumuzu oda sıcaklığında 30 dk üstü kapalı halde mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun havasını almak için bir cins daha yoğuralım.
- Mandalina büyüklüğünde modüllere ayırıp tepsiye dizelim.
- Yumurta ve üzerine koymak istediğiniz malzemeyi grup fırına atalım.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.Afiyet olsun ????.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı