
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yas maya
- 2 adet yumurta beyazları içi için sarıları üzeri için kullanılacak
- 1 tatlı k tuz
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
- Maydanoz
- Peynir
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, su kaba eklenip, düzgünce çırpılır. Sonra yumuşamış maya eklenip karıştırılır.
- Sonra elenerek un ve tuz eklenip kulak göğsü kıvamında hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak en az 45 dk bekletilir mayalanma mühleti daha erken yada daha geç olabilir.
- Mayalanan hamurdan bezeler oluşturulur iç harç koyulup, istediğiniz hali verebilirsiniz.
- Şekil alan poğaçaları kesinlikle tepside mayalandırma yapmak gerekiyor buda en az 15 dk olmalı.
- Sonra evvelce ısıtılmış fırında 180 derece olmalı üzeri kızarana kadar pişirilir.