bilgisayarci
FD Üye
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 tane yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
- 1 su bardak ılık süt
- 1 su bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- Susam
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle su ve sütü derin bir kapta ocakta biraz ısıtıyoruz.
- Isıttığımız süt ve suyun içine kuru maya ve toz şekeri atıp 10 dakika kadar bekliyoruz.
- Maya kabarmaya başladığında derin bir kaba öteki materyallerin hepsini alıp mayamızı da döküp yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak hafif yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve mayalanmak için bırakıyoruz.
- Daha sonra mayalanan hamurumuza biçim veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarılarını sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
- Son olarak fırında 180-200 dereceye pişirmeye bırakıyoruz. Ben sade yaptım siz isterseniz peynirli yapabilirsiniz. Afiyet olsun.