
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 adet yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (Ele yapışan yumuşak hamur olacak)
- Maydanoz
- Peynir
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak süt, sıvı yağ, ılık su karıştırılır maya eklenir ve eritilir.
- Ardından un hariç öteki materyaller karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyelim yumuşak hamur olacak.
- 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra portakal kadar bezelere alalım elimizle açalım.
- Peynir maydanoz ekleyelim kapatalım ve yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu ile süsleyelim. Yağlanmış tepsiye dizelim.200 derecede 35 dakika kadar pişirelim afiyet olsun.