Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5-6 su bardağı un (kontörlü ekleyelim)
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yumurta sarısı (Ayırdıklarınızı kullanalım)
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 180 derce fırın ayarlıyalım ister sonra ayarlarınızı yada artık size kalmış bir şey.
- İlk evvel un hariç tüm materyalleri alalım güzelce kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Un da ekleyip denetimli bir biçimde un ekleyelim, güzelce yoğuralım yoğurduğumuz hamur dinlenmesi için üzerini örtelim eșkisin, 30-40dk.
- Dinlenen hamur tezgah dökelim.
- Küçük küçük yumaklar alalım (ceviz büyüklüğünde olabilir).
- Tepsi ye hamurları form vererek düzelim (istediğimiz hali verebiliriz).
- Tepsiye aldığımız poğaça üzerini yumurta sarısını sürelim.
- 10 dk falan tepside dinlesin poğaçalar.
- Önceden ısıtılmış fırın 180 derce de aşağı üst 20 dk pișirelim.Afiyet olsun .
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı