Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 küçük paket maya (1 yemek kaşığı maya)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (Gerekirse ilave)
- Yumurta sarısı
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su ve şekeri ocağa koyup ısıtın, parmağınızın girebileceği sıcaklıkta olduğunda kapatıp, mayayı atıp, 15 dakika mayanın etkin olması için bekleyin bu değerli.
- 15 dakika sonunda kalan materyalleri koyup, 1 saat mayalandıralım, hamurumuz yumuşak olsun, çok un katmayalım.
- İstediğiniz hali verip, tepsi mayası da yapalım 15 dakika, yumurta sarısı sürün.
- 180 derece fırında pişirin. Afiyetler olsun ????????????