Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Polonya’nın Meşhur Pastası Karpatka

Polonya’nın Meşhur Pastası Karpatka

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
polonyanin-meshur-pastasi-karpatka.jpg

Polonya'nın Meşhur Pastası Karpatka Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı un
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı su
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 adet yumurta
  • Bir çimdik tuz
Kreması için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 125 gr tereyağ
  • 2 paket vanilin
Üzeri için;
  • Pudra şekeri
  • Dövülmüş antep fıstığı (isteğe bağlı)

Polonya'nın Meşhur Pastası Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel hamurunu hazırlayalım. Fırında pişirme mühleti vakit kaybettiriyor yoksa.
  2. Ufak bir tencerede su, tereyağı ve tuz orta ateşte kaynatılır.
  3. Daha sonra karışıma un ekleyerek fazla su ve topaklar gidene kadar 5 dk kadar daha pişirilir.
  4. Hamurun soğuması için başka bir kaba alınır.
  5. Ilınan hamura kabartma tozu ve yumurtalar ek edilir.
  6. Burada kıymetli olan kesinlikle yapılması gereken yumurtaların tek tek ilave edilmesi. Her birini kırıp yedirene kadar karıştırıp sonra oburu eklemek.
  7. Küçük kelepçeli bir kalıba (18 cm ebatları tahminen) yağlı kağıt serilir.
  8. Hamur karışımından kaşık yardımıyla sürülür.
  9. Hamuru yayarken düzleştirmeyin hatta kaşıkla hafif kabarık bırakacak biçimde sürebilirsiniz.
  10. 190 derece ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dk pişirelim.
  11. Pişen hamuru soğumaya bırakalım.
  12. Başka kalan hamur içinde tıpkı süreci uygulayalım.
  13. Tam 30 dk yı bulmayabilir fırın farklılıkları sebebiyle denetimli pişirirsiniz.
  14. Pişme esnasında kabaracak hamurumuz sorun değil çıkardıktan bir müddet sonra sönüyor. Ancak esasen tam düz olması da gerekmiyor.
  15. Hamurlarımız pişerken kremamızı hazırlayalım.
  16. Bir tencereye süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şeker alınır.
  17. Muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir.
  18. Kıvam alan muhallebimizin altı kapatılıp vanilya eklenir.
  19. Ve akabinde tereyağı eklenip eriyene kadar karıştırılır.
  20. Hazırlanan muhallebimizin üstü örtülüp soğumaya bırakılır.
  21. Hamurlarımız hazır olduğunda kalıbın içine tabanlardan biri konulup üstüne krema harcımızı ekleyelim sonra da başka taban eklenip çok hafif bastırılır.
  22. Kelepçeli kalıpla birlikte pastamız buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Sonrasında servise hazır. Afiyet olsun :).
Polonya'nın Meşhur Pastası Karpatka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt