bilgisayarci
FD Üye
Polonya'nın Meşhur Pastası Karpatka Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı + çeyrek su bardağı un
- 1 su bardağı + çeyrek su bardağı su
- 125 gr tereyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 adet yumurta
- Bir çimdik tuz
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 125 gr tereyağ
- 2 paket vanilin
- Pudra şekeri
- Dövülmüş antep fıstığı (isteğe bağlı)
Polonya'nın Meşhur Pastası Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamurunu hazırlayalım. Fırında pişirme mühleti vakit kaybettiriyor yoksa.
- Ufak bir tencerede su, tereyağı ve tuz orta ateşte kaynatılır.
- Daha sonra karışıma un ekleyerek fazla su ve topaklar gidene kadar 5 dk kadar daha pişirilir.
- Hamurun soğuması için başka bir kaba alınır.
- Ilınan hamura kabartma tozu ve yumurtalar ek edilir.
- Burada kıymetli olan kesinlikle yapılması gereken yumurtaların tek tek ilave edilmesi. Her birini kırıp yedirene kadar karıştırıp sonra oburu eklemek.
- Küçük kelepçeli bir kalıba (18 cm ebatları tahminen) yağlı kağıt serilir.
- Hamur karışımından kaşık yardımıyla sürülür.
- Hamuru yayarken düzleştirmeyin hatta kaşıkla hafif kabarık bırakacak biçimde sürebilirsiniz.
- 190 derece ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dk pişirelim.
- Pişen hamuru soğumaya bırakalım.
- Başka kalan hamur içinde tıpkı süreci uygulayalım.
- Tam 30 dk yı bulmayabilir fırın farklılıkları sebebiyle denetimli pişirirsiniz.
- Pişme esnasında kabaracak hamurumuz sorun değil çıkardıktan bir müddet sonra sönüyor. Ancak esasen tam düz olması da gerekmiyor.
- Hamurlarımız pişerken kremamızı hazırlayalım.
- Bir tencereye süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şeker alınır.
- Muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir.
- Kıvam alan muhallebimizin altı kapatılıp vanilya eklenir.
- Ve akabinde tereyağı eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Hazırlanan muhallebimizin üstü örtülüp soğumaya bırakılır.
- Hamurlarımız hazır olduğunda kalıbın içine tabanlardan biri konulup üstüne krema harcımızı ekleyelim sonra da başka taban eklenip çok hafif bastırılır.
- Kelepçeli kalıpla birlikte pastamız buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Sonrasında servise hazır. Afiyet olsun .