Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Polonyanın Yemekleri

Polonyanın Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Polonya Yemek Yemek Tarifleri


Resimli Polonya Yemekleri

Polonyanın yemekleri hamur işleri, tahıl, erişte, lahana sarması, etli sebzeli yemek, çorbalar, lahana çorbası, Krupnik, kırmızı pancar çorbası, zur çorbası da dahil elde etmek üzere lahana ve patates ile yapılan her türlü yemek yemek, ekmek çavdar ve buğday ekmeği, kekler, sebzeler, meyveler elma, armut, dağıtılmış çilek ve böğürtlenler, Frenk üzümü, kır peyniri ve er türlü et çoğunlukla domuz, tavuk ve sığır eti bulunmaktadır

Şehriyeli Mercimek Çorbası

Malzemeleri

yarım dere bardağı zeytinyağı
1 baş kuru soğan
34 adet sivribiber
34 adet domates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı nane
1 avuç arpa şehriye
2,5 lt su



Yapılışı

1 soğanı ince ince yemeklik doğrayın sivri biberleri de doğrayın tencereye yağı koyun soğanı ve biberleri ekleyip soğanlar ölene dek kavurun

2 domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp tencereye ekleyin bir iki dakika karıştırın

3 mercimekleri yıkayıp ekleyin, bir iki kere karıştırın en son kaynar suyu ekleyip pişmeye bırakın mercimekler iyice ezilene kadar pişirin piştikten daha sonra tuzunu ekleyin servis yapmadan 15 dakika önce arpa şehriyeyi ekleyip şehriyeler uzayana değin pişirin üstüne nane serpip servis yapın




Polonya peynirli Kek Tarifi

Malzemeler

1 kg tuzsuz lor
10 adet yumurta
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
12 su bardağı kuru üzüm
2 portakal kabuğu rendesi
50 gr yoğurt
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya



Polonya Peynirli Keki Tarifi

Lor peynirini, şeker, yağ, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden geçirin Portakal kabuğu rendesini, üzümleri ve irmiği peynir karışımına ek edin Yumurtaların beyazlarını karbeyaz oluncaya yani ayrıntılarıyla sertleşinceye değin çırpın Peynirli karışıma karbeyaz olarak çırptığınız yumurta beyazlarını katın Yumurta beyazlarını kırmamaya çalışarak karışımın altından üzerine doğru ağır ağır karıştırın

Büyük bir kek kabını yağlayın Kabın dibine bir parça galeta unu serpin Hem kekiniz kaba yapışmaz ayrıca de kızarmış galeta unu kekinize güzel bir koku verir Hazırladığınız karışımı bekletmeden kek kabına boşaltın ve önceden orta ateşte kızdırılmış fırında 4550 dakika dek pişirin

Tepsi Mantısı

Malzemeler

Hamuru
2 su bardağı un
1 yumurta
2 akarsu kaşığı tuzlu
ılık su

İçi İçin

300g kıyma

3 baş kuru soğan, fazla ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş (sakın rendelemeyin yoksa suyu çıkar)
1 tatlı kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için

Tereyağı
1 yemek yemek kaşığı salça
1 lt kaynamış su



Hazırlanışı

1 hamur malzemeleri ile epeyce sert bir hamur yapın üstüne bir kumaş örtüp 1520 dakika dinlendirin bu arada içini hazırlayın soğanı doğrayıp suyunu süzün kıymaya ekleyip tuz ve karabiberi ek edin

2 hamuru iki bezeye ayırıp fazla ince açın açtığınız hamurları tezgahın üstünde karelere belli karelerin üstüne fındık büyüklüğünde kıymalı doğru yerleştirin her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık şeklinde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup 200C fırında pembemsi olana kadar kızartın

3 1 yemek yemek kaşığı salçayı suyla ezip içine 2 çay kaşığı tuzlu atın bunu mantıların üstüne gezdirin (anında servis yapmayacaksanız üzerine alimünyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin) 1lt kaynamış suyu mantıların üzerine boca edin (bu su size pozitif gelebilir fakat mantılar çok su çekiyor) tepsiyi 250C fırına koyun su kaynama derecesine gelince fırını kapatın sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın *
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt