nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Pomelo Faydaları,Pomelo hakkında
Öteki İsimleri: Çin Greyfurdu, Shaddock, pomelo Egzotik bölgelerin kutsal olarak da nitelendirdiği pomelo Ağaç Kavunu, Şadok olarakta bilinir
(Citrus medica), turunçgiller (Rutaceae) familyasından meyvesi yenen bir bitki türü Kalın ve sert kabuğu ile bilinir Çoğunlukla bir zaman saklandıktan sonradan veya hamur işlerinin içine katılarak tüketilir Bazı kültürlerde meyve çayı yapımında kullanılır Ağaç kavunlarının en çok yetiştiği yerler Akdeniz çevresi, Hindistanın bir takım bölgeleri ve Güney ile Orta Amerikadır Ağaç kavunu yavaş artan bir ağaçtır 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar Meyvesinin boyu eninden büyük genelde 1215 cm arasındadır Kabuğu kalın, sert ve kokuludur Dış kabuğu üstünde pürüz ve çıkıntılar bulunur
Pomelonun Faydaları: Tatlı ve ekşi meyveli çeşitleri olan ağaç kavunu Hesperidin isimli bir glikozit içermekte ve bu madde P vitamini etkisi göstererek kılcal damarları kuvvetlendirmektedir Ağaç kavunu safrayı yok eder, safradan kaynaklanan kusmayı önler Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser, mide ve kalbi kuvvetlendirir, kalp çarpıntısını giderir, sıtmaya iyi gelir Ağaç kavununu ya da yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir, ferahlatır Yaprakları hazmı kolaylaştırır, nefesi rahatlatır Yaprağı ezilerek suyu balla karıştırılıp günde üç kez birer çorba kaşığı yenirse mesane iltihabına iyi kazanç
Çekirdekleri ezilip aç karnına su ile içilirse bağırsak kurtlarını düşürür Çekirdeğinin kabuğu dövülüp akrep sokan yere konursa şifalı kazanç Çekirdeklerinin külü diş diplerine ve ödemlere sürülürse yardımcı gelir Kabuğu çiğnenirse ağız kokusunu giderir Kabuğunun suyu ile yaralar pansuman yapılırsa şifalı kazanç Yılan sokmada suyunu içmek iyi gelir Kabuğu hazmı kolaylaştırır
Kurutulmuş meyveler güveleri kaçırmak için elbise arasına konulmaktadır Yeniden, meyve kabuğu sirke içinde bir müddet bırakılıp sonradan çamaşırlar içine bırakılırsa, güvenin zarar vermesini önler Kabuklarının küllerinden merhem yapılıp sürüldüğünde varisi geçirir, külü cüzzam yaralarına sürülürse iyi kazanç 5 gram kuru meyve kabuğu dövülüp bir kadeh su ile içildiğinde mide sancısını geçirir Yelleri giderirsifalibitkilerinizcom Soğuktan ağrıyan dişlerin üstüne konduğunda ağrıyı dindirir Çiçeğini koklamak dimağı kuvvetlendirir Şehveti ve erkekliği artırır
Pomelo Nasıl Kullanılır? Limondan büyük, kalın kabuklu ve sarı renkli olan ağaç kavunu meyvesinin günümüzde kabuğu, yaprağı ve çiçeğinden yararlanıldığını, Güney Avrupa ülkelerinde pastacılık, şekerleme, reçel yapımında, çiçek ve yapraklarının ise parfüm sanayiinde kullanılır Çiçeği açılmadan toplanır, 5 gün su içerisine bırakılır ve acılığı gidene kadar her gün suyu değiştirilir, sonradan balla karıştırılarak marmelat yapılır, kış mevsiminde soğuk algınlığında, bronşit hastalığında, nefes darlığında bu karışımdan bir miktar yenirse şifalı kazanç Dahilen kullanılan jurnal yaprak miktarı 40 gramı geçmemelidir
Yetiştirilmesi: 5 Derecenin altına düşmeyen sıcaklıklarda, bol güneşli ev içi pencere önü veya balkonlarda 50 litrelik saksı içerisinde yetiştirilebilir Bahçe ortamında ayrıca daha uzun boy ve genişlikte ağaç olur, bol meyve elde edilir *
Öteki İsimleri: Çin Greyfurdu, Shaddock, pomelo Egzotik bölgelerin kutsal olarak da nitelendirdiği pomelo Ağaç Kavunu, Şadok olarakta bilinir
(Citrus medica), turunçgiller (Rutaceae) familyasından meyvesi yenen bir bitki türü Kalın ve sert kabuğu ile bilinir Çoğunlukla bir zaman saklandıktan sonradan veya hamur işlerinin içine katılarak tüketilir Bazı kültürlerde meyve çayı yapımında kullanılır Ağaç kavunlarının en çok yetiştiği yerler Akdeniz çevresi, Hindistanın bir takım bölgeleri ve Güney ile Orta Amerikadır Ağaç kavunu yavaş artan bir ağaçtır 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar Meyvesinin boyu eninden büyük genelde 1215 cm arasındadır Kabuğu kalın, sert ve kokuludur Dış kabuğu üstünde pürüz ve çıkıntılar bulunur
Pomelonun Faydaları: Tatlı ve ekşi meyveli çeşitleri olan ağaç kavunu Hesperidin isimli bir glikozit içermekte ve bu madde P vitamini etkisi göstererek kılcal damarları kuvvetlendirmektedir Ağaç kavunu safrayı yok eder, safradan kaynaklanan kusmayı önler Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser, mide ve kalbi kuvvetlendirir, kalp çarpıntısını giderir, sıtmaya iyi gelir Ağaç kavununu ya da yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir, ferahlatır Yaprakları hazmı kolaylaştırır, nefesi rahatlatır Yaprağı ezilerek suyu balla karıştırılıp günde üç kez birer çorba kaşığı yenirse mesane iltihabına iyi kazanç
Çekirdekleri ezilip aç karnına su ile içilirse bağırsak kurtlarını düşürür Çekirdeğinin kabuğu dövülüp akrep sokan yere konursa şifalı kazanç Çekirdeklerinin külü diş diplerine ve ödemlere sürülürse yardımcı gelir Kabuğu çiğnenirse ağız kokusunu giderir Kabuğunun suyu ile yaralar pansuman yapılırsa şifalı kazanç Yılan sokmada suyunu içmek iyi gelir Kabuğu hazmı kolaylaştırır
Kurutulmuş meyveler güveleri kaçırmak için elbise arasına konulmaktadır Yeniden, meyve kabuğu sirke içinde bir müddet bırakılıp sonradan çamaşırlar içine bırakılırsa, güvenin zarar vermesini önler Kabuklarının küllerinden merhem yapılıp sürüldüğünde varisi geçirir, külü cüzzam yaralarına sürülürse iyi kazanç 5 gram kuru meyve kabuğu dövülüp bir kadeh su ile içildiğinde mide sancısını geçirir Yelleri giderirsifalibitkilerinizcom Soğuktan ağrıyan dişlerin üstüne konduğunda ağrıyı dindirir Çiçeğini koklamak dimağı kuvvetlendirir Şehveti ve erkekliği artırır
Pomelo Nasıl Kullanılır? Limondan büyük, kalın kabuklu ve sarı renkli olan ağaç kavunu meyvesinin günümüzde kabuğu, yaprağı ve çiçeğinden yararlanıldığını, Güney Avrupa ülkelerinde pastacılık, şekerleme, reçel yapımında, çiçek ve yapraklarının ise parfüm sanayiinde kullanılır Çiçeği açılmadan toplanır, 5 gün su içerisine bırakılır ve acılığı gidene kadar her gün suyu değiştirilir, sonradan balla karıştırılarak marmelat yapılır, kış mevsiminde soğuk algınlığında, bronşit hastalığında, nefes darlığında bu karışımdan bir miktar yenirse şifalı kazanç Dahilen kullanılan jurnal yaprak miktarı 40 gramı geçmemelidir
Yetiştirilmesi: 5 Derecenin altına düşmeyen sıcaklıklarda, bol güneşli ev içi pencere önü veya balkonlarda 50 litrelik saksı içerisinde yetiştirilebilir Bahçe ortamında ayrıca daha uzun boy ve genişlikte ağaç olur, bol meyve elde edilir *