iltasyazilim
FD Üye
Pomelo Meyvesi nedir,
Pomelo Meyvesi nasıl yenir,
Pomelo Meyvesinin faydaları
Pomelo: Ağaç Kavunu, Şadok olarak da bilinir
(Citrus medica), turunçgiller (Rutaceae) familyasından meyvesi yenen bir bitki türü Kalın ve sert kabuğu ile bilinir Çoğunlukla bir zaman saklandıktan sonra veya hamur işlerinin içine katılarak tüketilir Bir Takım kültürlerde meyve çayı yapımında kullanılır Ağaç kavunlarının en çok yetiştiği yerler Akdeniz çevresi, Hindistan'ın bir takım bölgeleri ve Güney ile Orta Amerika'dır
Ağaç kavunu yavaş çoğalan bir ağaçtır 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar Meyvesinin boyu eninden büyük başlıca 1215 cm arasındadır Kabuğu kalın, sert ve kokuludur Dış kabuğu üzerinde pürüz ve çıkıntılar bulunur
Ağaç kavunu bitkisinin yaprağı baş ağrısına iyi geliyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ordu Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof Dr Turan Karadeniz ülkemizde Akdeniz, Ege ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yetişen ağaç kavunu bitkisinin yaprağındaki kokunun baş ağrısına iyi geldiğini söyledi
Limondan büyük, kalın kabuklu ve sarı renkli olan ağaç kavunu meyvesinin günümüzde kabuğu, yaprağı ve çiçeğinden yararlanıldığını, Güney Avrupa ülkelerinde pastacılık, bonbon, reçel yapımında, çiçek ve yapraklarının ise parfüm sanayiinde kullanıldığını gösteren Prof Dr Turan Karadeniz, odununun ise Hindistan'da baston yapımında kullanıldığının bilindiğini belirtti
Tatlı ve ekşi meyveli çeşitleri olan ağaç kavununun ticari değeri olmadığını belirteSn Prof Dr Karadeniz, Ağaç kavunu Hesperidin isimli bir glikozit içermekte ve bu madde P vitamini etkisi göstererek kılcal damarları kuvvetlendirmektedir Ağaç kavunu safrayı yok eder, safradan kaynaklanan kusmayı önler Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser, mide ve kalbi kuvvetlendirir, yürek çarpıntısını giderir, sıtmaya iyi gelir Ağaç kavununu veya yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir, ferahlatır
Çiçeği açılmadan toplanır, 5 gün su içerisine bırakılır ve acılığı gidene dek her gün suyu değiştirilir, daha sonra balla karıştırılarak marmelat yapılır, kış mevsiminde soğuk algınlığında, bronşit hastalığında, nefes darlığında bu karışımdan bir miktar yenirse şifalı kazanç Yaprakları hazmı kolaylaştırır, nefesi rahatlatır Yaprağı ezilerek suyu balla karıştırılıp günde üç defa birer çorba kaşığı yenirse mesane iltihabına iyi gelir
Çekirdekleri ezilip aç karnına su ile içilirse bağırsak kurtlarını düşürür Çekirdeğinin kabuğu dövülüp akrep sokan yere konursa şifalı kazanç Çekirdeklerinin külü diş diplerine ve ödemlere sürülürse yardımcı gelir
Kabuğu çiğnenirse ağız kokusunu giderir Kabuğunun suyu ile yaralar pansuman yapılırsa şifalı kazanç Yılan sokmada suyunu içmek iyi kazanç Kabuğu hazmı kolaylaştırır
Kurutulmuş meyveler güveleri kaçırmak için elbise arasına konulmaktadır Yine, meyve kabuğu sirke içinde bir müddet bırakılıp daha sonra çamaşırlar içine bırakılırsa, güvenin hasar vermesini önler Kabuklarının küllerinden merhem yapılıp sürüldüğünde varisi geçirir, külü cüzzam yaralarına sürülürse iyi gelir 5 gram kuru meyve kabuğu dövülüp bir kadeh su ile içildiğinde mide sancısını geçirir Yelleri giderir
Soğuktan ağrıyan dişlerin üstüne konduğunda ağrıyı dindirir Çiçeğini koklamak dimağı kuvvetlendirir Şehveti ve erkekliği artırır Dahilen kullanılan jurnal yaprak miktarı 40 gramı geçmemelidir *
Pomelo Meyvesi nasıl yenir,
Pomelo Meyvesinin faydaları
Pomelo: Ağaç Kavunu, Şadok olarak da bilinir
(Citrus medica), turunçgiller (Rutaceae) familyasından meyvesi yenen bir bitki türü Kalın ve sert kabuğu ile bilinir Çoğunlukla bir zaman saklandıktan sonra veya hamur işlerinin içine katılarak tüketilir Bir Takım kültürlerde meyve çayı yapımında kullanılır Ağaç kavunlarının en çok yetiştiği yerler Akdeniz çevresi, Hindistan'ın bir takım bölgeleri ve Güney ile Orta Amerika'dır
Ağaç kavunu yavaş çoğalan bir ağaçtır 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar Meyvesinin boyu eninden büyük başlıca 1215 cm arasındadır Kabuğu kalın, sert ve kokuludur Dış kabuğu üzerinde pürüz ve çıkıntılar bulunur
Ağaç kavunu bitkisinin yaprağı baş ağrısına iyi geliyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ordu Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof Dr Turan Karadeniz ülkemizde Akdeniz, Ege ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yetişen ağaç kavunu bitkisinin yaprağındaki kokunun baş ağrısına iyi geldiğini söyledi
Limondan büyük, kalın kabuklu ve sarı renkli olan ağaç kavunu meyvesinin günümüzde kabuğu, yaprağı ve çiçeğinden yararlanıldığını, Güney Avrupa ülkelerinde pastacılık, bonbon, reçel yapımında, çiçek ve yapraklarının ise parfüm sanayiinde kullanıldığını gösteren Prof Dr Turan Karadeniz, odununun ise Hindistan'da baston yapımında kullanıldığının bilindiğini belirtti
Tatlı ve ekşi meyveli çeşitleri olan ağaç kavununun ticari değeri olmadığını belirteSn Prof Dr Karadeniz, Ağaç kavunu Hesperidin isimli bir glikozit içermekte ve bu madde P vitamini etkisi göstererek kılcal damarları kuvvetlendirmektedir Ağaç kavunu safrayı yok eder, safradan kaynaklanan kusmayı önler Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser, mide ve kalbi kuvvetlendirir, yürek çarpıntısını giderir, sıtmaya iyi gelir Ağaç kavununu veya yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir, ferahlatır
Çiçeği açılmadan toplanır, 5 gün su içerisine bırakılır ve acılığı gidene dek her gün suyu değiştirilir, daha sonra balla karıştırılarak marmelat yapılır, kış mevsiminde soğuk algınlığında, bronşit hastalığında, nefes darlığında bu karışımdan bir miktar yenirse şifalı kazanç Yaprakları hazmı kolaylaştırır, nefesi rahatlatır Yaprağı ezilerek suyu balla karıştırılıp günde üç defa birer çorba kaşığı yenirse mesane iltihabına iyi gelir
Çekirdekleri ezilip aç karnına su ile içilirse bağırsak kurtlarını düşürür Çekirdeğinin kabuğu dövülüp akrep sokan yere konursa şifalı kazanç Çekirdeklerinin külü diş diplerine ve ödemlere sürülürse yardımcı gelir
Kabuğu çiğnenirse ağız kokusunu giderir Kabuğunun suyu ile yaralar pansuman yapılırsa şifalı kazanç Yılan sokmada suyunu içmek iyi kazanç Kabuğu hazmı kolaylaştırır
Kurutulmuş meyveler güveleri kaçırmak için elbise arasına konulmaktadır Yine, meyve kabuğu sirke içinde bir müddet bırakılıp daha sonra çamaşırlar içine bırakılırsa, güvenin hasar vermesini önler Kabuklarının küllerinden merhem yapılıp sürüldüğünde varisi geçirir, külü cüzzam yaralarına sürülürse iyi gelir 5 gram kuru meyve kabuğu dövülüp bir kadeh su ile içildiğinde mide sancısını geçirir Yelleri giderir
Soğuktan ağrıyan dişlerin üstüne konduğunda ağrıyı dindirir Çiçeğini koklamak dimağı kuvvetlendirir Şehveti ve erkekliği artırır Dahilen kullanılan jurnal yaprak miktarı 40 gramı geçmemelidir *