Popeyes Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 dış sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- 5 yemek kaşığı galete unu
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı karbonat
- Sıvı yağ
Popeyes Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavuk göğsünü julyen biçiminde doğuruyoruz sonra başka bir kapta sütü yoğurt u yumurtayı kırıp karıştırıyoruz.
- Üzerine julyen doğradığınız tavukları ekleyelim baharatları ekleyelim buzdolabında 1 yada 2 saat dinlendilerin.
- Sonra derin bir kapta galete unu, mısır unu, olağan unu ve nişasta, karbonat ekleyelim .
- Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartalım afiye olsun.