
Popkek Tanımı İçin Materyaller
- 15 adet pop kek (Hazır kek/ el üretimi kekte olabilir)
- 50 gram tereyağ
- 175 gram pudra şekeri
- 1, 5 yemek kaşığı ılık su
- Vanilya aroması
- Çikolata
- 15 adet popkek çubuğu
Popkek Tanımı Yapılışı
- Keki elinizle ufattıktan sonra başka bir kap’ta oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini karıştırın.
- Daha sonra 1, 5 yemek kaşığı ılık su ve 2 damla vanilya aroması ekleyip tekrar karıştırın hoş pürüzsüz bir kıvam alana kadar.
- Sonra harcı ufalanmış keke ekleyip tekrar karıştırın.
- Elinizle eşit toplar elde ettikten sonra fırın kağıdın üstüne koyun. Bıçakla her topa delik açın ve o formda buzdolabı da 30 dakika bekletin.
- Sertleştikten sonra çikolataları bainmarie yolu erittikten sonra çubukları çikolataya bandırın(1 cm).
- Çikolataya bandırılmış çubukları toplarda daha evvelden açtığınız deliklere dökün.
- Topların hepsini o formda hazırlayın ve tekrar dolaba dinlenmeye alın 30 dakkika.
- Çikolatalar donduktan sonra tekrar çıkartıp tamamını çikolataya bandırın ve üstünü istediğiniz formda süsleyebilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken şey çikolatayı düzgünce akıt ki altta çok birikim olmasın.
- Ve çikolatayla kapladıktan sonra tekrar fırın kağıdının üstüne koyunki çıkarması daha kolay olsun.
İsterseniz bandırdıktan sonra dikey olarak bir bardağın içine koyabilirsiniz bu biçimde çikolatası top halinde kalır.