elektronikci
FD Üye

Porsiyonluk Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
- 24lü mufin kalıbı
- Mufin kabının içine pasta mufin kağıdı
- (24lü den yaklaşık 18 adedini dolduruyor)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 200 gram krema
- 400 gram labne
- 1.5 paket burçak bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağ
- 3 adet limonun suyu
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı ucu zerdeçal(renk vermesi için)
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tabandan başlayalım.
- Burçak bisküviyi rondodan geçirip içine tereyağını ek edip karıştıralım.
- Akabinde mufin kalıplarına mufin kağıtlarını dizelim ve her kağıda tabandan koyup bir kaşık yardımıyla bastırarak düz hal verelim. Az olmasına ihtimam gösterelim krema ve sos için yer kalmalı.
- 12 sinide tabanını doldurduktan sonra buzdolabına dinlenmeye bırakıp kremaya geçelim.
- Krema için yumurta ve şeker çırpılır arkasında krema ve labne hariç başka gereçler katılır. En son krema ve labne(suyunu süzün) ek edilip karıştırılır.
- Kremalar tabanı yapılmış mufinlere eşit formda hisse edilir.
- Krema evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırına 25 30 dk atılır. Altına çatlamayı önlemek için tepsi koyulup içine su koyulur.
- Kremalar kürdan yardımıyla denetim edilir katı değil hafif yumuşak olmalıdır. 20 dakika fırından çıkarmadan fırının kapağı açılarak beklenir.
- Sos için linonlar sıkılıp şeker ilave edilerek ocağa alınır.
- Üstüne zerdeçal az ölçüde atılıp karıştırılır.
- Sosta dikkat etmeniz gereken nokta yoğunlaşmaya başlayınca altını kapatmalısınız yoksa sos çok katılaşır.
- Hazır olan mufinlere sos ek edilerek 1 gece dolapta bekletilir.
- Mufin kağıtları çıkartılarak istediğiniz halde süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyetle
.