elektronikci
FD Üye

Porsiyonluk Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket burçak bisküvi
- 75gr tereyağı
- 400gr labne
- 200gr sıvı krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 tane limon kabuğu rendesi
- 1 tane limonun suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (Renk vermesi için)
- 1 su bardağı su
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tabanı için bisküviyi robottan geçirip un haline getirelim.
- Ardında üstüne erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştırın.
- Daha sonra kapsüllerin tabanına eşit bir biçimde dağıtalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Labneyi kremayı ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım.
- Üzerine unu nişastayı ve vanilin ekleyip tekrar karıştıralım.
- Son olarak yumurtaları tek tek ekleyip karıştıralım.
- Harcı kapsüllere paylaştıralım.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında en az 30 dakika kapağı hiç açılmadan pişirelim.Fırın içine ısıya sağlam bir kapla şu koymayı unutmayın.
- Piştikten sonra kapağı aralık bırakıp 10 dakika bekleyin ılıdıktan sonra üzerine sosunu dökebilirsiniz.
- Limonlu sos.Bir kabın içinde nişastası 1 bardak suyla açalım akabinde içine limon rendesi ve limon suyu ekleyelim.
- Daha sonra şeker ve zerdeçalı ekleyip pişirelim (sosunu koyduktan sonra dolapta 2 saat dinlense kâfi olur ) Afiyet olsun.