teknolojiuzmani
FD Üye
Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kutu dr oetker vanilyalı pasta kreması (Üzerindeki tarife nazaran hazırlanacak)
- 3-4 adet muz
- Rondodan çekilmiş fındık, çilek (Ben kuru frambuaz ve cilek kullandim)
Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta akı ve sarışını ayıralım.
- Akı yumurta ile güzelce 6 dk çırpalım.
- Sarılarınıda güzelce atalım.
- Sırası ile un, kabartma tozu, nişasta, vanilya güzelce elekten geçirelim.
- Ve spatula ile güzelce yedirelim yağlı kağıt serili tepsimize güzelce yayalım.
- Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 15 20 dk fırınınızın ayarına nazaran pişirelim.
- Pasta kremamızı hazırlayıp kenarda bekletelim.
- Kekimizin üzerine yagili kağıt koyup zıt çevirelim. Sıcakken güzelce saralım. Kek biraz kırılıyor lakin üzerini pasta kreması ile kaplayacağımızdan gözükmeyecektir.
- Kekimizi ister 8 ister 10 modüle bölelim.
- Kekimizin üzerine pasta kremamızı güzelce yayalım.
- Muzu ortadan iki yahut üç nasıl istek ederseniz bölelim.
- Kekimizin kenarına koyalım ben az damla çikolatada serptim siz serpmeyebilirsiniz rulo yapıp üstünü krema ile kaplayıp kenarlarına dövülmüş fındık kesimlerinden yerleştirelim.
- Üzerine kremamızı sıkma torbasına koyarak hal verelim.