bilgisayarci
FD Üye
Porsiyonluk Ispanaklı Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ıspanak püresi(haşlamadan direk robottan geçirdim.)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Krem şanti
Porsiyonluk Ispanaklı Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
- 10 dakika kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağı,sütü,ıspanak püresini,irmiği ve haşhaşı ekleyip çırpıyoruz.
- Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Kalıpları güzelce yağlayıp ve hafif unlayıp kek harcımızı paylaştırıyoruz. (benim kullandığım kalıpla tam 24 adet tatlı hazırladım. )
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca birinci sıcağının çıkmasını bekleyip soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
- Tatlılar şerbetini çekince servis tabağına aykırı çevirip üzerlerine krem şanti sıkıp servis ediyoruz.
- Eğer kalıbınızın kekleri çıkarmayacağını düşünürseniz fırından çıktıktan sonra evvel kekleri çıkarıp şerbeti o formda dökebilirsiniz. Afiyet olsun.