Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Porsiyonluk Ispanaklı Kiş

Porsiyonluk Ispanaklı Kiş
0
105

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
porsiyonluk-ispanakli-kis.jpg

Porsiyonluk Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Karabiber
  • Tuz
Ispanaklı harç için
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 1 küp şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Porsiyonluk Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı

  1. Hamur için tüm materyaller yoğrulur ve buzdolabına dinlenmeye alınır (30dk)
  2. Soğanlar küp küp kesilir zeytinyağı ile kavrulur.
  3. Üzerine ince ince kesilen ıspanaklar eklenir ve kavrulur.
  4. Tuz ve küp şeker atılarak suyu çekene kadar kavrulur.
  5. Beşamel sos için tereyağı eritilir.
  6. Üzerine un eklenir topak topak olana kadar karıştırılır. Yavaşça süt eklenir ve kıvam alınca karabiber tuz ve muskat rendesi (isteğe bağlı) eklenir.
  7. Beşamel sosun 2/3ü ıspanağa eklenir karıştırılır.
  8. Dolaptaki hamur 22-23 cmlik çember kalıba yahut benim üzere muffin kalıbına alınır (katı yağ ile kalıbı yağlayın) ve biçim verlir.
  9. Çatalla delikler açılır. Şayet tek bir kalıpta yapacaksanız ortası şişmesin diye evvel yağlı kağıt koyup üstüne yük koyabilirsiniz (nohut gibi)
  10. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilir.
  11. Daha sonra ıspanaklı harç üzerine dökülür.
  12. Kalan beşamel sos da eklenerek 200 dereceye getirilen fırında kızarana kadar pişirilir.
  13. Fırından almaya yakın kaşar serpilir ve eriyince fırından alınır soğuyunca bir bıçak yardımıyla kenardan kaldırılarak kalıptan ayrılır ❤️
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt