Porsiyonluk Karpatka Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Krema için;
- ︎ 2 su bardağı süt
- ︎1 su bardağı toz şeker
- ︎ 1,5 yemek kaşığı un
- ︎ 2 yemek kaşığı toz şeker
- ︎ 1 yumurta sarısı
- ︎ 1 paket vanilya
- ︎ 125 gram tereyağı
- ︎125 gram tereyağı
- ︎ 1 su bardağı su
- ︎ 1 su bardağı un
- ︎ çay kaşığı ucuyla tuz
- ︎ 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ︎ 4 yumurta
- Pudra şekeri
Porsiyonluk Karpatka Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremayı hazırlayalım. Süt, toz şeker ,un ,nişasta ,yumurtayı karıştırıp ocakta pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine tereyağını ve vanilyalı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine strec filme kapatıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamuru yapalım suyu ve tereyağını ocakta eritelim.
- Unu ekleyip 5 dk ocakta karıştırarak pişirelim.
- Piştikten sonra tuzu kabartma tozunu ekleyip biraz ılınmaya bırakalım.
- Ilındıktan sonra 4 yumurtayı yavaş yavaş ekleyerek çırpalım.
- Muffin kalıbına yağlı kağıt keselim kestikten sonra hamurdan 1 tatlı kaşığı ekleyelim.
- Kaşıkla düzeltip 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- İki seferde pişirelim soğuduktan sonra ortasına krema sıkalım.
- Pudra şekeri serpip servis edelim.