![porsiyonluk-kostebek-pasta.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/03/porsiyonluk-kostebek-pasta.jpg)
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartmatozu
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket şanti
- Muz yada damla çikolata
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çırpma kabına yumurta şeker ve vanilyayı koyup yaklaşık 5-6 dakika yüksek ayarda çırpın.
- Rengi açık renk olup köpürene kadar.
- Daha sonra çırpma işlemine devam ederek hem süt hem de sıvı yağ ilave edin.
- Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek ilave edin. Çok kısa çırpın. (kuru malzemeleri koyunca fazla çırpmamaya dikkat edin).
- Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine kek harcını dökün. 180 derecede alt üst ayarda işittiğimiz fırında keki pişirin.
- Kremayı hazırlayalım; sütü, şekeri, 2 yumurtanın sarısı, nişasta ve unu tencereye alalım. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Kaynadığında ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Soğumaya yakın toz kremşantiyi vanilyayı ekleyip 10 dk kadar mikserle çırpalım. Keki hazır edene kadar dolaba koyalım.
- Pişen keki yuvarlak kalıp veya bardak ağızı ile yuvarlaklar keselim.
- Artan kısmı elimizle ufalayalım.
- Yuvarlak dilimlere kremadan sıkın.
- Üzerine isteğe bağlı muz ve çikolata koyup tekrar üzerine az krema sıkalım.
- Üzerini parçaladığımız keke iyice bulayalım.
- Dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.