Porsiyonluk Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- tabanı için gerekli malzemeler
- 7-8 adet orta boy patates
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz – karabiber
- üzeri için gerekli malzemeler
- 7-8 adet sosis
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2 su bardağı süt mısır
- 1 kase doğranmış sucuk
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Doğranmış kapya biber
- 20 adet zeytin
- İsteğe göre mantar, bezelye vb gibi malzemeler eklenebilir.
Porsiyonluk Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesler haşlanıp soyulur.
- Sıcağı sıcağına ezilerek içine tereyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynir ilave edilerek, yağ ve peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edilir.
- Yarım çay bardağı süt ilavesi de yapılıp tekrar karıştırılır.
- Fırın kabının tabanına patates püremiz yarısını geçmeyecek şekilde konulur.
- Üzerine sırasıyla; turşu, sucuk, zeytin, peynir, mısır, kapya ve tekrar peynir serpiştirilir.
- 200 derecede 10-15 dk üzerindekiler pişene kadar pişirilir.
- Kumpirler servise hazır. İsterseniz mayonez ve ketçap ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.