Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır)

Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır)
0
66

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
porsiyonluk-lahana-dolmasi-yarim-saate-hazir.jpg

Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kavrulmuş et yada kıyma
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 3.4 sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber,pulbiber,nane,reyhan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
Üzerine sos için;
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle lahanayı haşlıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  2. İç harcını hazırlıyoruz soğan, salça ve sıvı yağ çok az kavuruyoruz içine bulgur,pirinç ve baharatları ilave edip beş dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Haşlanan lahanayı yapraklarından ayrıştıyoruz, sert uç beyaz kısmını çok az kesiyoruz .Yaprak bütün kalmalı .
  4. Küçük boy bir kaseye yaprağı yerleştiyoruz küçük yapraksa iki yaprak olarak kase şekline göre yerleştiriyoruz büyük yaprakta tek yaprak kullanıyoruz.
  5. İç harcından her bir dolma için iki yemek kaşığı orta kısmına koyup lahanayı yuvarlak kapatıyoruz.
  6. Kapanan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz .Derin tepsi kullanmanızı öneririm.
  7. Sosunu hazırlıyoruz salça ve suyu çırpıyoruz hepsini eşit şekilde dolmanın üzerine gezdiriyoruz .
  8. Fırının en alt ızgarasında 180 derece ayarda üzeri iki kat yağlı kağıtla kapalı olarak 1 saat kasar pişiriyoruz, kontrollü üstü yanma yapmasın. Afiyetle.
Not; isteyen folyoyla kapatarak pişirme yapabilir. İç harcına kıyma veya et koymadan sadece zeytinyağlı hazırlayabilir. Lahananın kalan sap kısımları yaprak kısımlarını sarımsaklı limonlu nar ekşili sos hazırlayıp salata olarak değerlendirip tüketebilirsiniz.

Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt