
Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 200 gram kavrulmuş et yada kıyma
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 3.4 sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber,pulbiber,nane,reyhan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahanayı haşlıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlıyoruz soğan, salça ve sıvı yağ çok az kavuruyoruz içine bulgur,pirinç ve baharatları ilave edip beş dakika kadar kavuruyoruz.
- Haşlanan lahanayı yapraklarından ayrıştıyoruz, sert uç beyaz kısmını çok az kesiyoruz .Yaprak bütün kalmalı .
- Küçük boy bir kaseye yaprağı yerleştiyoruz küçük yapraksa iki yaprak olarak kase şekline göre yerleştiriyoruz büyük yaprakta tek yaprak kullanıyoruz.
- İç harcından her bir dolma için iki yemek kaşığı orta kısmına koyup lahanayı yuvarlak kapatıyoruz.
- Kapanan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz .Derin tepsi kullanmanızı öneririm.
- Sosunu hazırlıyoruz salça ve suyu çırpıyoruz hepsini eşit şekilde dolmanın üzerine gezdiriyoruz .
- Fırının en alt ızgarasında 180 derece ayarda üzeri iki kat yağlı kağıtla kapalı olarak 1 saat kasar pişiriyoruz, kontrollü üstü yanma yapmasın. Afiyetle.
Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı