Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 200 gram kavrulmuş et yada kıyma
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 3.4 sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber,pulbiber,nane,reyhan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahanayı haşlıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlıyoruz soğan, salça ve sıvı yağ çok az kavuruyoruz içine bulgur,pirinç ve baharatları ilave edip beş dakika kadar kavuruyoruz.
- Haşlanan lahanayı yapraklarından ayrıştıyoruz, sert uç beyaz kısmını çok az kesiyoruz .Yaprak bütün kalmalı .
- Küçük boy bir kaseye yaprağı yerleştiyoruz küçük yapraksa iki yaprak olarak kase şekline göre yerleştiriyoruz büyük yaprakta tek yaprak kullanıyoruz.
- İç harcından her bir dolma için iki yemek kaşığı orta kısmına koyup lahanayı yuvarlak kapatıyoruz.
- Kapanan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz .Derin tepsi kullanmanızı öneririm.
- Sosunu hazırlıyoruz salça ve suyu çırpıyoruz hepsini eşit şekilde dolmanın üzerine gezdiriyoruz .
- Fırının en alt ızgarasında 180 derece ayarda üzeri iki kat yağlı kağıtla kapalı olarak 1 saat kasar pişiriyoruz, kontrollü üstü yanma yapmasın. Afiyetle.
Porsiyonluk Lahana Dolması (Yarım Saate Hazır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.