Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 400 gram labne peyniri
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı limon suyu
- Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Çay kaşığını ucu ile zerdeçal
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tabanı için; bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştırıyoruz. Bisküvileri kalıpların tabanına eşit miktarda paylaştırıp bastırıyoruz. İç harcını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
- İç harcı için; yumurta ve labneyi çırpıyoruz. Ardından kremayı, unu, nişastayı ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
- Dolaptan çıkardığımız kalıpların üzerlerine eşit miktarda harcımızı döküyoruz.
- Fırın tepsisine ısıya dayanıklı bir kaba su koyarak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen cheesacakeleri fırından çıkarmadan kapağını açıp yaklaşık 20 dakika kadar da bu şekilde bekletelim. Bu sırada sosu için tavaya limon suyunu ve diğer malzemeleri alıp karıştırarak pişirelim.
- Sos hafif ılıyınca fırından çıkardığımız cheesacakelerin üzerine pay edelim.
- Bir gece buzdolabında beklettikten sonra, ertesi gün kalıplarından çıkarıp, üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.