
Porsiyonluk Limonlu Chesscake Tanımı İçin Gereçler
Taban İçin
- 1,5 paket eti burçak bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağ
- 400 gr süzülmüş labne
- 200 gram sıvı krema
- 2 y emek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 limon suyu
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Birkaç damla besin boyası yada çay kaşığı ucuyla toz zerdeçal (Ben besin boyası kullandım)
Porsiyonluk Limonlu Chesscake Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bisküvileri rondodan geçirelim. Eritilmiş tereyağını üzerine döküp yeterlice karıştıralım.
- Kalıplarımızın tabanına azar paylaştıralım. Uygun bardak varsa bastıralım yoksa parmağınızla yapabilirsiniz. Bu formda yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Kreması için labne ve yumurtayı çırpalım öbür malzemeleride ekletip çırpmaya devam edelim.
- Dolaptan çıkardığımız kaplara bisküvilerin üzerine krema karışımını paylaştıralım.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika denetimli pişirelim. Fırının içine içi şu dolu kase koyalım çatlamaması için.
- Piştikten sonra fırının içinde 20 dakika daha kalması gerekiyor. Krema şişiyor zira o biçimde tekrar sönüyor.
- Sosu için tüm gereçleri ocağa alıp pişirelim kaynamaya başladıktan ocaktan alalım ılıyan kekin üzerine paylaştıralım.
- 1 gece dolapta kalıbından çıkarmadan dinlenmesi gerekiyor. Afiyet olsun.