Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Limonlu Chesscake

Porsiyonluk Limonlu Chesscake
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
porsiyonluk-limonlu-chesscake-3.jpg

Porsiyonluk Limonlu Chesscake Tanımı İçin Gereçler


Taban İçin
  • 1,5 paket eti burçak bisküvi
  • 50 gram eritilmiş tereyağ
Kreması İçin
  • 400 gr süzülmüş labne
  • 200 gram sıvı krema
  • 2 y emek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
Sosu İçin
  • 4 limon suyu
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Birkaç damla besin boyası yada çay kaşığı ucuyla toz zerdeçal (Ben besin boyası kullandım)

Porsiyonluk Limonlu Chesscake Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvileri rondodan geçirelim. Eritilmiş tereyağını üzerine döküp yeterlice karıştıralım.
  2. Kalıplarımızın tabanına azar paylaştıralım. Uygun bardak varsa bastıralım yoksa parmağınızla yapabilirsiniz. Bu formda yarım saat buzdolabında bekletelim.
  3. Kreması için labne ve yumurtayı çırpalım öbür malzemeleride ekletip çırpmaya devam edelim.
  4. Dolaptan çıkardığımız kaplara bisküvilerin üzerine krema karışımını paylaştıralım.
  5. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika denetimli pişirelim. Fırının içine içi şu dolu kase koyalım çatlamaması için.
  6. Piştikten sonra fırının içinde 20 dakika daha kalması gerekiyor. Krema şişiyor zira o biçimde tekrar sönüyor.
  7. Sosu için tüm gereçleri ocağa alıp pişirelim kaynamaya başladıktan ocaktan alalım ılıyan kekin üzerine paylaştıralım.
  8. 1 gece dolapta kalıbından çıkarmadan dinlenmesi gerekiyor. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt