Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tarifi İcin Malzemeler
*3 su bardağı mısır unu
*2 su bardağı normal un
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Merhaba sevgili arkadaşlarım,
Pazar kahvaltılarınızı boyle sıcacık, nar gibi kızarmış ekmeklerle suslemek isterseniz aşağıdaki tarifimi uygulayabilirsiniz Yapması bir saatinizi bile almıyor Cok pratik ve yiyene kendini ozel hissettiren porsiyonluk lezzetli ekmekcikler Bulabilirseniz GDO suz Ata Tohum Mısır unu ile yapmanız daha sağlıklı olacaktır
1
*Oncelikle su ve maya karıştırılır hafif kabarcıklar oluşmaya başlayınca un haric diğer malzemeler eklenir
*En son unlarımız yavaş yavaş eklenerek yoğrulur ve şekil verilir
*Tepsiye dizilir, uzerlerine bıcakla kesik atılır ve 15 dk kadar mayalanması beklenir
*200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
*3 su bardağı mısır unu
*2 su bardağı normal un
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Merhaba sevgili arkadaşlarım,
Pazar kahvaltılarınızı boyle sıcacık, nar gibi kızarmış ekmeklerle suslemek isterseniz aşağıdaki tarifimi uygulayabilirsiniz Yapması bir saatinizi bile almıyor Cok pratik ve yiyene kendini ozel hissettiren porsiyonluk lezzetli ekmekcikler Bulabilirseniz GDO suz Ata Tohum Mısır unu ile yapmanız daha sağlıklı olacaktır
1
*Oncelikle su ve maya karıştırılır hafif kabarcıklar oluşmaya başlayınca un haric diğer malzemeler eklenir
*En son unlarımız yavaş yavaş eklenerek yoğrulur ve şekil verilir
*Tepsiye dizilir, uzerlerine bıcakla kesik atılır ve 15 dk kadar mayalanması beklenir
*200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir