Porsiyonluk Orjinal Belen Tava Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un yumuşak bir hamur elde edelim
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım kilo kuzu eti
- 3 tane domates
- 2 tane kırmızı acı biber
- 2 tane acı yeşil biber
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 10 tane arpacık soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı pul biber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Porsiyonluk Orjinal Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurunu yapalım. Uygun bir kaba ılık süt, su, şekerimizi ,mayamızı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra yağımızı unumuzu ve tuzumuzu da ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur yapalım.
- Üstünü kapatıp 20 dakika bekletelim.
- Öbür yandan sebzelerimizi doğrayıp baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım.
- Porsiyonluk kaplara ekleyip en üstüne etleri yerleştirip tereyağımızı da ekleyip beklemiş olan hamurumuzu açıp kapların üstüne yerleştirip susam ve çörek otu serpiştirip 200 derecelik ısınmış turbo ayarında 50 dakika pişirelim.
- Pişen yemeğimiz servise hazır.