Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Porsiyonluk Orjinal Belen Tava

Porsiyonluk Orjinal Belen Tava
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
porsiyonluk-orijinal-belen-tava.jpg

Porsiyonluk Orjinal Belen Tava Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un yumuşak bir hamur elde edelim
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
İçi için
  • Yarım kilo kuzu eti
  • 3 tane domates
  • 2 tane kırmızı acı biber
  • 2 tane acı yeşil biber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 tane arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Porsiyonluk Orjinal Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamurunu yapalım. Uygun bir kaba ılık süt, su, şekerimizi ,mayamızı ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra yağımızı unumuzu ve tuzumuzu da ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur yapalım.
  3. Üstünü kapatıp 20 dakika bekletelim.
  4. Öbür yandan sebzelerimizi doğrayıp baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım.
  5. Porsiyonluk kaplara ekleyip en üstüne etleri yerleştirip tereyağımızı da ekleyip beklemiş olan hamurumuzu açıp kapların üstüne yerleştirip susam ve çörek otu serpiştirip 200 derecelik ısınmış turbo ayarında 50 dakika pişirelim.
  6. Pişen yemeğimiz servise hazır.
Porsiyonluk Orjinal Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt