Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Pamuk Gibi Mini Rulo Pasta (Harika Lezzette)

Porsiyonluk Pamuk Gibi Mini Rulo Pasta (Harika Lezzette)
0
91

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Porsiyonluk Pamuk Üzere Küçük Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler


Pastacı kreması için;
  • 440 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 silme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti
Çay bardağı ölçüm 130 ml.

Arası için;
  • 2 adet büyük uzunluk muz
  • Çikolata kırıkları
Pandispanyası için;
  • 3 adet m uzunluk ılık yumurta beyazı
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı kaynar olmayan sıcak su
  • 1 su bardağından, iki parmak eksik un
  • 1 doluca çay kaşığı kabartma tozu
Su bardağı ölçüm 220 ml


Porsiyonluk Pamuk Üzere Küçük Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İşe öncelikle pastamızın kremasını hazırlamakla başlıyoruz.(ben kremasını akşamdan pişirip sabaha kadar buz dolabında soğuttum, sabahda toz şantisini ekleyip mikserle çırptım vakit kazandım????).
  2. Su, süt, şeker, un, nişasta, tencereye alınıp tel çırpıcı ile güzelce karıştırılır.
  3. Yumurta sarısı eklenir tekrar karıştırılır.
  4. Yüksek ateşe yakın ayarda ocağa alınır ve devamlı karıştırarak pişirilir.
  5. Koyu kıvam alınca ocaktan indirilir.
  6. İçine vanilya ve tereyağ ek edilip eriyene dek karıştırılır.
  7. Derin bir öteki kaba aktarılır ve kremaya değecek formda streç sinema ile üzeri kapatılır.
  8. İyice ılınana dek bu halde tezgahta bekletilir.
  9. Daha sonra buz üzere soğuması için buzdolabına kaldırılır.
  10. Çok katı kıvam alıp kalıp üzere donmuş kremamız üzerine 1 poşet toz şanti eklenir ve mikserle 3-4 dk orta süratte çırpılır. Kremamızın akışkan olmaması gerekmektedir.
  11. Hazır olan kremamızı tekrar dolaba dinlenmeye bırakalım. Ve bizde pastamız için pandispanyamızı yapmaya başlayalım.
  12. Fırınımızı alt üst ısıtma fansız, 165° de açıp ısıtalım. Fırın tepsisi içine yağlı kağıt serelim.
  13. Ilık yumurtamızın sarısı ve beyazlarını farklı çırpma kaplarına dikkatle ayıralım (akına asla sarıdan damlamasın).
  14. Yumurta beyazı üzerine bir çimdik tuz katıp mikserin orta suratında 10 saniye çırpalım.
  15. Rengi beyaza çalmaya başlarken, yarım çay bardağı şekerimizi üç seferde olacak formda az az dökerek çırpmaya devam edelim.
  16. Traş köpüğü kımavına gelince köpüğü kenara bırakalım.
  17. Yumurta sarısına geçelim. Mikserle evvel 15 saniye orta süratte yumurta sarısını çırpalım.
  18. Daha sonra üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağını ve sıcak suyunu ek edip yüksek süratte çırpmaya devam edelim.
  19. Rengi açılıp köpük kıvam alınca üzerine eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyelim.
  20. Mikserin en düşük suratında az müddet çırpalım.
  21. Daha sonra yumurta akından 3 seferde olacak halde azar azar yumurta sarısına ek edip silikon spatula ile katlama tekniği kullanarak dikkatle alttan üst yumurtaları söndürmeden karıştıralım ve hamurumuz hazır.
  22. Tepsi içine hamuru boşaltıp düzce eşitçe yayalım.
  23. Fırının alttan ikinci rafına koyup 12-15 dk ortası pişirelim (benim fırınımda 15 dk da pişti) dikkatle gözeterek pişirin, rengi pembe olmuyor açık renk sarı olucak.
  24. Fazla pişirirseniz kıvırırken kek kırılır. Fırından çıkardığımız keki tezgaha çıkarıp 10 dk bekletelim.
  25. Daha sonra üzerine bir yağlı kağıt kapatıp keki aykırı çevirip tezgaha koyalım ve soğutalım.
  26. Ardına üstte kalan kağıdı çekip çıkaralım. 8 eşit dilime keselim.
  27. Kremamızı sıkma torbasına koyup dilimlerin üzerine eşitçe sıkarak spatula ile düzce yayalım.
  28. Ortadan ikiye ayrılmış pasta boyutunda kesilmiş muz dilimlerini uçlara koyalım.
  29. Çikolata modülleri serpelim ve keki elle tabandan alttan tutarak kaldırıp tezgaha alalım ordada dikkatle sararak rulo forma getirelim.
  30. Hepsini bu biçimde bitirdikten sonra dileyen benmari erimiş bitter çikolata ve erimiş lotus krema ile dileyen krem şanti ile dileyen pudra şekeri serperek zevkinize nazaran süsleyip buz dolabında 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
  31. Hava almayacak formda üzeri açık olmadan buzdolabında 3 -4 gün koruma edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
Porsiyonluk Pamuk Üzere Küçük Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta (Oda ısısında)1 çay bardağı şeker3 yemek kaşığı sıcak su1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Kreması için; 2 su bardağı süt1 çay bardağı şeker1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı nişasta (Silme olacak)2 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 7 adet yumurta5 yemek kaşığı toz şeker7 yemek kaşığı un1 çay bardağı sıcak su1 pk kabartma tozu1 pk vanilyaBir fiske tuz Krema için; 3 su bardağı süt1 çay bardağı şeker2 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı un1 pk vanilya50 gram tereyağı1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller Pandispanya için 4 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı unYarım çay bardağı nişasta1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Orta kreması ve üzerine sıkmak için 1 kutu dr oetker vanilyalı pasta kreması (Üzerindeki tarife...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Mini Küçük Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler Krema için 1 paket sıvı krema4 dolu yemek kaşığı pudra şekeri2 paket krem şanti1 çay bardağı damla çikolata150 gram labne peyniri4-5 adet muz Kek için 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 adet vanilya1 adet kabartma tozu3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta5 yemek kaşığı şeker1 çimdik tuz2 yemek kaşığı sıcak su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı un1 çay kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya2 çay kaşığı nişasta Kreması; 2 su bardağı süt4 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt