bilgisayarci
FD Üye
Porsiyonluk Pastalar Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı süt
- 3 kaşık un
- 3 kaşık şeker
- 2 kaşık nişasta
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Porsiyonluk Pastalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker köpük olacak halde güzelce çırpılır. Çırpılan keke kuru materyaller elenerek eklenir. Eklerken köpük üzere olan yumurta ve şekeri söndürmemeye dikkat edelim. Daha sonra fırın tepsisine döküp, 180 derecede pişirelim.
- Krema için; tencereye süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip, güzelce pişirelim, piştikten sonra vanilya ve tereyağını da ekleyelim.
- Pişen pandispanyayı dinlendirdikten sonra bardak yardımı ile yuvarlaklar kesip, ortasına kremayı sıkalım, üzerine tekrar yuvarlak kapatalım.
- Oluşan pastanın kenarlarına kremadan sürüp artan kekleri ufalayıp, kenarlarına bulayalım. Daha sonra üzeri için çikolata sosu hazırlayıp, dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.