Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek

Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
porsiyonluk-patatesli-el-acmasi-borek-1.jpg

Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hamuru açmak için
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday)
Açılan hamurlara sürmek için
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı pekmez
İçi için
  • 6 tane patates
  • 150 gram kavrulmuş kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz karabiber kırmızı biber kimyon
  • Ben 1 çay kaşığı kullandım
  • Siz sevmenize nazaran azaltır yahut çoğaltırsınız
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (soğanı kavurmak için)
  • 1 tutam maydanoz

Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesleri soyup haşladım.Çok küçük küçük doğradım.
  2. İsteyen rende yapabilir ben küçük doğranmışı daha çok seviyorum.
  3. Tavaya zeytinyağ konur bir çay bardağı.
  4. Doğranmış küp küp soğan kavrulur istek eden kavrulmuş kıymada koyabilir daha sonra patatesler ek edilip baharatları ve ince kıyım maydanoz konup ocaktan alınıp harmanlanır soğumaya bırakılır.
  5. Hamur yoğurulur biraz mayalanması için bekletilir.
  6. Yoğurulan hamuru duruma göre 6 yada 7 bezeye ayırın.
  7. Un ve buğday nişastası karışımı ile incecik açın tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın her yerini.
  8. Her tarafına iç koyup yufkayı ikiye bölün ortadan gevşek bir rulo yapıp kendi ekseninde gül şeklinde dönderin.
  9. Üzerine yumurta sarısı bir çay kaşığı süt bir çay kaşığı üzüm pekmezi karıştırıp sürün.
  10. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin.
Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler 12 Türk kahvesi fincanı un1 paket instant maya1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı sütYarım su bardağı zeytinyağı İçi için; 1 buçuk kg patates2 adet kuru soğan300 gram kıymaYarım su bardağı zeytinyağı1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Porsiyonluk Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3 su bardağı un1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı erimiş tereyağ1 çay bardağı yoğurtYarım paket kabartma tozuTuz Beşamel sos için 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ2 yemek kaşığı un500 ml sütKarabiberTuz Ispanaklı harç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Kıymalı El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 1 su bardağı ılık su1 çay bardağı ılık sütYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı elma sirkesi1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un İç Harcı İçin Yarım kilo kıyma2 tane orta uzunluk soğanYarım demet maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 er...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Simit Tadında Porsiyonluk Pizza Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz3 tatlı kaşığı kuru mayaAldığı kadar un (Hafif ele yapışkan kıvamlı olmalı) Sosu İçin 6-7 yemek kaşığı ketçap1 yemek kaşığı acı sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz2 bardak ılık su İçi için: 4 tane patates1 tane soğan1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber2 yemek kaşığı sıvı yağ Arası için: 125 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt