elektronikci
FD Üye
Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday)
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı pekmez
- 6 tane patates
- 150 gram kavrulmuş kıyma
- 1 tane kuru soğan
- Tuz karabiber kırmızı biber kimyon
- Ben 1 çay kaşığı kullandım
- Siz sevmenize nazaran azaltır yahut çoğaltırsınız
- 1 çay bardağı zeytinyağ (soğanı kavurmak için)
- 1 tutam maydanoz
Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup haşladım.Çok küçük küçük doğradım.
- İsteyen rende yapabilir ben küçük doğranmışı daha çok seviyorum.
- Tavaya zeytinyağ konur bir çay bardağı.
- Doğranmış küp küp soğan kavrulur istek eden kavrulmuş kıymada koyabilir daha sonra patatesler ek edilip baharatları ve ince kıyım maydanoz konup ocaktan alınıp harmanlanır soğumaya bırakılır.
- Hamur yoğurulur biraz mayalanması için bekletilir.
- Yoğurulan hamuru duruma göre 6 yada 7 bezeye ayırın.
- Un ve buğday nişastası karışımı ile incecik açın tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın her yerini.
- Her tarafına iç koyup yufkayı ikiye bölün ortadan gevşek bir rulo yapıp kendi ekseninde gül şeklinde dönderin.
- Üzerine yumurta sarısı bir çay kaşığı süt bir çay kaşığı üzüm pekmezi karıştırıp sürün.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin.