Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi İcin Malzemeler
*8 kare milfoy
*Uzerine surmek icin yumurta sarısı
İc pilavı icin;
*1 su bardağı pirinc
*1 su bardağı su
*1 orta boy soğan
*Yarım kilo kup kup doğranmış tavuk
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*12yemek kaşığı sıvı yağ
*12 kaşık dolmalık fıstık
*1 yemek kaşığı kuş uzumu
*Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Uzerini suslemek icin;
*Yer fıstığı ya da badem
Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle pirinc ılık suda ıslatılır ve yarım saat bekletilir, kup kup doğranmış soğan ve tavuklar pilav tenceresine alınır sıvı yağ eklenir, 10 dk kavrulur
*Ardından tereyağı, baharat tuz ve pirinc eklenir birkac dk kavrulur kaynar su ilave edilir ve suyunu cekene kadar pişirilir
*Milfoy hamurları merdane yardımıyla acılır ve geniş bir kaseye oturtulur ic pilav harcından konulur ve kasenin yanından sarkan milfoy hamurları pilavın uzerini ortecek şekilde kapatılır
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters cevrilir, uzerine yumurta sarısı surulur badem yada yer fıstığı eklenir ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
*8 kare milfoy
*Uzerine surmek icin yumurta sarısı
İc pilavı icin;
*1 su bardağı pirinc
*1 su bardağı su
*1 orta boy soğan
*Yarım kilo kup kup doğranmış tavuk
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*12yemek kaşığı sıvı yağ
*12 kaşık dolmalık fıstık
*1 yemek kaşığı kuş uzumu
*Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Uzerini suslemek icin;
*Yer fıstığı ya da badem
Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle pirinc ılık suda ıslatılır ve yarım saat bekletilir, kup kup doğranmış soğan ve tavuklar pilav tenceresine alınır sıvı yağ eklenir, 10 dk kavrulur
*Ardından tereyağı, baharat tuz ve pirinc eklenir birkac dk kavrulur kaynar su ilave edilir ve suyunu cekene kadar pişirilir
*Milfoy hamurları merdane yardımıyla acılır ve geniş bir kaseye oturtulur ic pilav harcından konulur ve kasenin yanından sarkan milfoy hamurları pilavın uzerini ortecek şekilde kapatılır
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters cevrilir, uzerine yumurta sarısı surulur badem yada yer fıstığı eklenir ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir