![porsiyonluk-rulo-pasta.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/07/porsiyonluk-rulo-pasta.jpg)
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta (Silme olacak)
- 2 yemek kaşığı un (Silme olacak)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- İçerisine istediğiniz bir meyve veya çikolata damlası yada boş olarak ta sarabilirsiniz.
- 200 gram çiğ krema
- 200 gram çikolata (Bitter ve sütlü)
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kreması için; kremşanti ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri uygun bir tencere içerisinde karıştırıp ocakta kaynayana kadar çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ilıyınca kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım (Eğer kremamız çok koyu oldu ise birazcık süt ilave ederek kıvamını açabilirsiniz)
- Yumurtaları şeker ile birlikte köpürene kadar çırpalım, sıcak suyu ekleyip bembeyaz olana kadar çırpalım (Yumurtaların çok iyi çırpılması çok önemli)
- Kuru malzemeleri de katıp güzelce çırptıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye döküp güzelce her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırın da 10 dakika kadar pişirelim (Kekimiz ince olacağı için çok çabuk pişecektir dikkat edelim)
- Fırından çıkarttığımız keki başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirelim. Eninden ve boyundan 4 eşit parçaya keselim.
- Kremadan içine sürüp, rulo şeklinde saralım. Hepsini bitirimce buzdolabına kaldıralım. Üzerinin çikolata sosunu hazırlayalım;.
- 1 kutu kremayı küçük bir tencere içerisinde ısıtalım ocaktan alıp içine çikolataları kırıp atalım eriyene kadar karıştıralım.
- Şimdide mini rolo pastalarının üzerine çikolata sosunu dökelim, isterseniz hertarafını kaplayabilirsiniz, istersenizde benim yaptığım gibi ön ve arka kısmını dökmeden yapabilirsiniz. Afiyet olsun.