Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Rulo Pasta

Porsiyonluk Rulo Pasta
0
34

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler


Keki için;
  • 7 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Bir fiske tuz
Krema için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1.5-2 yemek kaşığı krema
  • Ben içine çikolata da ekledim bu dileğe bağlı

Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle keki için; yumurta sarısı ve şekerin yarısını bir çırpma kabına alalım ve güzelce çırpalım.
  2. İçerisine sıcak suyu azar azar eklerken birebir vakitte çırpmaya devem edelim.
  3. Karışıma un, kabartma tozu, vanilya eleyerek ekleyelim ve bundan sonrasına spatula ile karıştırarak devam edelim.
  4. Altan üste yanlışsız yavaşça karıştıralım.
  5. Diğer bir karıştırma kabında yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  6. Kabın ve çırpma tellerinin kuru ve pak olmasına itina gösterelim.
  7. Daha sonra şekerin öteki yarısını da eklerken çırpmaya devam edelim.
  8. Traş köpüğü kıvamını alınca unlu karışımı yavaş yavaş ekleyelim söndürmeden karıştıralım.
  9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökelim.
  10. Üzerini güzelce eşit bir halde düzeltelim.
  11. 190 derece 7 dakika denetim ederek pişirelim.
  12. Pişince çıkartıp tepsiden alalım terlemesin soğumaya bırakalım.
  13. Krema için de tereyağı kremşanti ve krema hariç öteki materyalleri pişirelim tereyağı ekleyelim çırpalım daima karıştıralım kabuk tutmasın.
  14. Soğuyunca da kremşanti ekleyip çırpalım.
  15. Krema da ekleyelim uygunca çırpalım.
  16. Kıvamı kusursuz bir krema oluyor bir kaç saat buzdolabında dinlenince kekimize uygunca yayalım.
  17. Güzelce rulo formunda saralım.
  18. Üzeri için istediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
  19. Pudra şekeri, benmari metodu eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  20. Dinlenince servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt