Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Yaş Pasta

Porsiyonluk Yaş Pasta
0
47

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
porsiyonluk-yas-pasta.jpg

Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

• 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 yemek kaşığı un
Ara kreması için;
  • 1 paket kakaolu pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilyalı pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
Arasına koymak için;
  • Muz ve damla çikolata
Süslemek için;
  • Gold renkli pasta süsü
  • Renkli drajeler
  • Hindistan cevizi vs

Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım, elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim, pürüzsüz bir pandispanya harcı elde edelim.
  2. Ben yuvarlak tepsi kullandım dikdörtgen fırın tepsilerimde poğaça vardı siz dikdörtgen fırın tepsisi kullanabilirsiniz. 35 cm’lik yuvarlak fırın tepsisine yağlı kağıt serip, harcı döküp, güzelce yayalım.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Fırınların pişirme süresi farklılık göstereceği için süreyi kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  4. Süre sonunda kürdan yardımıyla pandispanyanın pişip pişmediğini kontrol edelim.
  5. Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp üzerini örtelim soğuyana kadar bu şekilde bekletelim.
  6. Hazır pasta kremalarını üzerinde yazdığı şekilde mikserle çırparak hazırlayalım buzdolabına kaldıralım.
  7. İstediğimiz kalıp veya kase ile keselim ben yedi parça çıkardım, pandispanyayı dikdörtgen tepside pişirirseniz daha fazla parça elde edebilirsiniz.
  8. Ben altı parça pandispanya kullanarak üç tane pasta hazırladım.
  9. Hazır pasta kremasını birinci parçanın üzerine koyup yayalım, üzerine dilimlenmiş muz parçaları ve damla çikolata koyup, ikinci parça pandispanyayı koyup, etrafını ve üzerini de pasta kreması ile kaplayalım.
  10. Diğer iki pastayı da aynı şekilde hazırlayalım, ben bir tanesini beyaz krema ile hazırladım, buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim.
  11. Kalan krema ve pasta süsleriyle istediğimiz gibi süsleyip, pastamızın son şeklini verelim. ????Afiyet olsun ???? Kalan pandispanya parçalarını da israf etmedim onlarla da nefis kuplar hazırladık????????
Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt