Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 7 yemek kaşığı un
- 1 paket kakaolu pasta kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket vanilyalı pasta kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- Muz ve damla çikolata
- Gold renkli pasta süsü
- Renkli drajeler
- Hindistan cevizi vs
Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım, elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim, pürüzsüz bir pandispanya harcı elde edelim.
- Ben yuvarlak tepsi kullandım dikdörtgen fırın tepsilerimde poğaça vardı siz dikdörtgen fırın tepsisi kullanabilirsiniz. 35 cm’lik yuvarlak fırın tepsisine yağlı kağıt serip, harcı döküp, güzelce yayalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Fırınların pişirme süresi farklılık göstereceği için süreyi kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Süre sonunda kürdan yardımıyla pandispanyanın pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp üzerini örtelim soğuyana kadar bu şekilde bekletelim.
- Hazır pasta kremalarını üzerinde yazdığı şekilde mikserle çırparak hazırlayalım buzdolabına kaldıralım.
- İstediğimiz kalıp veya kase ile keselim ben yedi parça çıkardım, pandispanyayı dikdörtgen tepside pişirirseniz daha fazla parça elde edebilirsiniz.
- Ben altı parça pandispanya kullanarak üç tane pasta hazırladım.
- Hazır pasta kremasını birinci parçanın üzerine koyup yayalım, üzerine dilimlenmiş muz parçaları ve damla çikolata koyup, ikinci parça pandispanyayı koyup, etrafını ve üzerini de pasta kreması ile kaplayalım.
- Diğer iki pastayı da aynı şekilde hazırlayalım, ben bir tanesini beyaz krema ile hazırladım, buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim.
- Kalan krema ve pasta süsleriyle istediğimiz gibi süsleyip, pastamızın son şeklini verelim. ????Afiyet olsun ???? Kalan pandispanya parçalarını da israf etmedim onlarla da nefis kuplar hazırladık????????