elektronikci
FD Üye

Portakal Dolgusu (Pastane Usulü) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet orta uzunluk portakal
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 küçük modül limon tuzu(Hemen kullanacaksanız kaide değil)
Portakal Dolgusu (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakalları yıkayıp soyun. Bir adedinin kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, kaynatacağınız sos tenceresine koyun.
- Mümkün olduğu kadar portakalların beyaz zarlarını ayıklayın. Robotto püre haline gelinceye kadar çekin.
- Sos tenceresine alıp üzerine şekeri ekleyin orta ateşte daima karıştırarak kıvam alana kadar (Yaklaşık yarım saat) kaynatın.
- Ocaktan almaya yakın küçük bir diş limon tuzu atın 10 dakika kadar daha kısık ateşte pişirin.
- Pak ve kuru kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Serin ve kuru yerde saklayın. Şayet dolguyu çabucak kullanacaksanız limon tuzu koymanıza gerek yok.