Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Jölesi için;
- 2 buçuk su bardağı portakal suyu (sıkma)
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 lt süt
- 10 yemek kaşığı kaşık irmik
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 yemek kaşığı haşhaş
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Jöle malzemelerinin hepsi tencerede iyice çırpılır ve ocakta karıştırılarak pişirilir.
- Koyulaşınca çok kaynatmadan birkaç kez fokurdatıp ocaktan alınır.
- Sıcakken kalıplara paylaştırılır. (bu aşamada hızlı davranmalıyız çünkü jöle soğudukça koyulaşacaktır. )
- Başka bir tencerede beyaz taban için süt, irmik ve şeker karıştırılarak pişirilir.
- Koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilya, tereyağı ve haşhaş eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Tatlımızın beyaz kısmı da kalıplardaki jölenin üzerine paylaştırılır.
- Hepsi tamamlandıktan sonra tatlılar birkaç saat dolapta bekletilerek servis edilir.
Not: tatlınızı tekli kalıplarda hazırlayabileceğiniz gibi büyük ve tek bir kalıpta da hazırlayabilirsiniz.
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı