Portakal Jöleli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tane ülker hobby çikolata (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 5-6 portakal
- 1 su bardağı su (göz kararı biraz daha fazla konulabilir. )
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- Tadına bakarak toz şeker ( 8-9 yemek kaşığı ortalama .)
Portakal Jöleli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütlü irmik tatlısı için; Sütü, irmiği, şekeri bir tencereye koyalım.
- Ocakta kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Tereyağını pişirirken ekleyelim.
- Tahmini 10 dakika karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan bir iki dakika sonra kapatalım.
- Vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
- İsteğe bağlı olarak hobby çikolatayı rendeleyip sütlü irmik tatlımızın içine katalım. Karıştıralım. Tepsimize dökelim.
- Portakal jölesi için ortakalları meyve sıkacağı ile suyunu çıkaralım.
- Tencereye dökelim. Su, nişasta ve (tadına bakarak )toz şekerimizi ekleyelim.
- Ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.Kaynadıktan sonra kapatalım.
- Dinlenmiş sütlü irmiğimizin üzerine dökelim.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Servis edelim. Afiyet olsun.