Portakal Kabuğu Aroması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesine
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Temel ölçü bu şekilde dilediğiniz kadar artırabilirsiniz
Portakal Kabuğu Aroması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakal kabukları biriktirilerek buzdolabında bir saklama kabı ya da poşet içerisinde saklanır.
- Portakal kabuklarının beyaz kısımları bir bıçak yardımıyla alınır. (turuncu kısımlarını kullanacağız sadece. ).
- Kabuklar robottan çekilir.
- Bir cam kavanoza 1 yemek kaşığı çekilmiş portakal kabuğu 1 yemek kaşığı toz şeker sırasıyla koyulur.
- Aynı işlem portakal kabukları bitene kadar tekrarlanır.
- Buzdolabında saklanır.
Buzdolabında 1 sene boyunca saklanabilir.
Portakal Kabuğu Aroması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı