Portakal Kabuğu Receli Tarifi
Malzemeler:
5 adet portakal 1 kg tozşeker (45 su bardağı) 2 su bardağı su yarım limonun suyu veya 1 cay kaşığı (tepeleme değil) limon tuzu
imagesportakalkabugurecelitarifiresimli5ad419b56d731
Yapılışı:
Portakalları iyice yıkayın Rendenin en ince yerinden (veya tercihen mikro rende ile) portakalların en dış turuncu kısımlarını hafif rendeden gecirip bu kabukları bir kapta toplayın Portakal kabugu rendesine 34 yemek kaşığı tozşekeri serpiştirip kaşıkla karıştırıp bekletin Portakalların baş kısımlarını alıp bıcakla boydan 45 cizikle kabukları cizip soyun (Yerken soyduğumuz gibi) Kabukları bıcakla once şerit şerit kesin Sonra tekrar bunları keserek ufak dikdortgenlere bolun Ufak bir tencereye alıp uzerini gececek kadar su ilave edip bir taşım kaynatın Suyu boşaltıp yeni su ekleyin ve arzuya gore bir taşım daha kaynatın veya kabukların kendi sıcaklığında bekletip suyu dokun Tozşeker ve suyu buyukce bir tencerede kaynatın Koyulaşmaya başlayınca (yaklaşık 10 dakika) portakal kabuklarını ve damak tadınıza gore 1 tatlı kaşığı kadar şekerli potakal kabuğu rendesini ekleyip orta kısık ateşte kaynatmaya devam edin Porselen veya cam bir tabağa kaynayan recele batırıp cıkardığınız bir cataldan bir parca recel damlatın Damla fazla dağılmadan top gibi kalıyorsa receliniz koyulaşmış demektir Bu testi yaparken recele bulanmış catalı damlatmadan once, havada hafif cevirerek bekletip ılınmasını sağlayabilirsiniz Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra temiz kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın Ters cevirip beklettikten sonra buzdolabında saklayın
alıntı
Malzemeler:
5 adet portakal 1 kg tozşeker (45 su bardağı) 2 su bardağı su yarım limonun suyu veya 1 cay kaşığı (tepeleme değil) limon tuzu
imagesportakalkabugurecelitarifiresimli5ad419b56d731
Yapılışı:
Portakalları iyice yıkayın Rendenin en ince yerinden (veya tercihen mikro rende ile) portakalların en dış turuncu kısımlarını hafif rendeden gecirip bu kabukları bir kapta toplayın Portakal kabugu rendesine 34 yemek kaşığı tozşekeri serpiştirip kaşıkla karıştırıp bekletin Portakalların baş kısımlarını alıp bıcakla boydan 45 cizikle kabukları cizip soyun (Yerken soyduğumuz gibi) Kabukları bıcakla once şerit şerit kesin Sonra tekrar bunları keserek ufak dikdortgenlere bolun Ufak bir tencereye alıp uzerini gececek kadar su ilave edip bir taşım kaynatın Suyu boşaltıp yeni su ekleyin ve arzuya gore bir taşım daha kaynatın veya kabukların kendi sıcaklığında bekletip suyu dokun Tozşeker ve suyu buyukce bir tencerede kaynatın Koyulaşmaya başlayınca (yaklaşık 10 dakika) portakal kabuklarını ve damak tadınıza gore 1 tatlı kaşığı kadar şekerli potakal kabuğu rendesini ekleyip orta kısık ateşte kaynatmaya devam edin Porselen veya cam bir tabağa kaynayan recele batırıp cıkardığınız bir cataldan bir parca recel damlatın Damla fazla dağılmadan top gibi kalıyorsa receliniz koyulaşmış demektir Bu testi yaparken recele bulanmış catalı damlatmadan once, havada hafif cevirerek bekletip ılınmasını sağlayabilirsiniz Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra temiz kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın Ters cevirip beklettikten sonra buzdolabında saklayın
alıntı